Setmanari d'informació local - 138 anys

L’STEI demana que no s'obligui el professorat a assistir als centres mentre no tenen l'informe del Servei de Prevenció

39865

L’STEI demana que no s'obligui el professorat a assistir als centres mentre no tenen l'informe del Servei de Prevenció. A més, també sol·licita que s’ampliï el termini per a la convocatòria de les tutories presencials.

Una de les qüestions que no resol la Resolució publicada sobre la fase 2 educativa té a veure amb la situació en què es queden els treballadors vulnerables a la Covid-19, que estan pendents de l’avaluació i de l’informe corresponent del Servei de Prevenció de Riscos Laborals. Des de l’STEI Intersindical consideren que «aquest professorat, mentre no hagi rebut aquesta resposta, no pot ser obligat a assistir als centres».

En aquest sentit, lel sindicat explica que «el passat dilluns les delegades i els delegats de prevenció de riscos laborals de l’STEI varen registrar una petició davant la Direcció General de Personal Docent per la qual instava aquesta Direcció General perquè prengués la decisió de fer quedar a casa fent teletreball aquelles persones que haguessin sol·licitat la vigilància de la salut i no haguessin estat atesos». Remarquen que sense l’avaluació i el corresponent informe del Servei de Prevenció no es pot garantir la protecció de la salut dels treballadors, tal com mana la Llei 31/1995, de Prevenció de Riscos Laborals.

Per això, l’STEI ha elaborat una carta, d’acord amb la Llei de Prevenció i el mateix Annex VI de la Resolució, perquè tots aquells treballadors pendents d’aquest informe l’adrecin a les direccions dels centres.

El sindicat també denuncia que la Conselleria d’Educació no ha afegit en l’Annex VI de la Resolució «la modificació que amplia la consideració de treballadors especialment sensibles (TES), publicada divendres pel Ministeri de Sanitat i pel Ministeri de Treball i Economia Social».

Per altra banda, en la Resolució es diu que per a poder assistir a les tutories presencials, s’avisarà el professorat «amb una antelació mínima de 24 hores, i de 48 hores en el cas de docents residents en una illa diferent a la de destinació». Però també hi ha professorat que, amb l’autorització de la Conselleria d’Educació, ha passat el confinament en els seus llocs de residència a la península, i aquest màxim de 48 hores és «clarament insuficient».

Per aquest motiu, des de l’STEI Intersindical consideren que, davant les dificultats de desplaçament entre la península i les Illes durant la fase 2, «s’habiliti un termini d’una setmana d’antelació per a organitzar les tutories presencials. Si això no és possible, que les tutories es facin de manera telemàtica».

Davant la publicació en el BOIB de la Resolució que ha de regular la fase 2 de la desescalada educativa, des de l’STEI Intersindical volen expressar «malestar i desacord per les formes emprades, sense que des de la Conselleria s’hagin contestat de manera raonada i justificada les al·legacions i amb una actuació feta al marge de la Mesa Sectorial d’Educació».

En darrer terme, l’STEI Intersindical reclama que la Conselleria d’Educació «convoqui els representants del professorat per a la negociació de totes aquelles qüestions referents a la posada en marxa de la fase 3 de la desescalada educativa, per tal que puguin ser ateses les seves peticions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.