Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB felicita Cort per la desclassificació de 60 hectàrees de Son Gual

El grup ecologista GOB ha felicitat aquest divendres l'Ajuntament de Palma per la desclassificació de 60 hectàrees a la urbanització de Son Gual I, «que fa 40 anys que està sense acabar».

En un comunicat, el GOB ha recordat que «en els darrers anys, l'Ajuntament havia fet passes en aquest sentit i la Comissió Balear de Medi Ambient també havia qüestionat la pertinència i viabilitat d'aquesta urbanització».

Com ha detallat l'organització ecologista, de la superfície protegida, 48 hectàrees passaran a ser Àrea Natural d'Especial Interès (ANEI), mentre que la zona on ja hi ha 30 habitatges construïts serà considerada nucli rural.

El GOB ha remarcat que des de 2017 demanen a Palma «revisar el desenvolupament de diferents àrees de creixement previstes en el planejament vigent però que ara mateix ja no tenen cap sentit».

A més, el GOB ha valorat que amb el nou decret llei aprovat la setmana passada, altres urbanitzables quedaran desclassificats, com és Son Puigdorfila. «Haurem de veure com queden altres que des del GOB fa temps que hem anat posant damunt de la taula, com els de Son Pardo, Son Ametller, Son Güells o Son Quint», han explicat.

Des del GOB han defensat que «és l'hora de reenfocar l'urbanisme d'una ciutat com Palma entenent-lo com una eina fonamental per afrontar "les emergències socials i ambientals».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.