Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell valida la desclassificació dels terrenys de Son Baptista per a convertir-los en rústics

El Ple de la Comissió Insular d'Ordenació, Territori i Urbanisme (Ciotu) ha donat aquest divendres el vistiplau a la desclassificació dels terrenys de Son Baptista, a Valldemossa, a proposta de l'Ajuntament de la localitat.

Segons ha explicat la institució insular en un comunicat, es tracta d'una modificació del planejament municipal per a desclassificar aquests terrenys, que formen una unitat d'actuació del sòl urbà, i convertir-los en sòl rústic. L'informe favorable de la Ciotu, pas previ per a l'aprovació definitiva pel ple municipal, valguda aquesta reconversió, que incorpora els terrenys com a sòl rústic.

L'informe del Consell valora «l'oportunitat i la conveniència» de la reconversió, ja que, en més de dues dècades de vigència de l'ordenació actual, no s'ha fet cap pas per al desenvolupament urbanístic dels terrenys i no es considera adequat ni convenient un creixement en aquest lloc «especialment sensible», que confronta amb el conjunt històric de la Cartoixa, amb el nivell màxim de protecció patrimonial, Bé d'Interès Cultural.

Pla General de Manacor

Per una altra parteixi, la Comissió també ha emès un informe relatiu a la proposta d'aprovació definitiva del Pla General d'Ordenació de Manacor i del Catàleg d'elements d'espais i béns protegits del municipi. La Comissió ha emès un informe amb recomanacions, que es remetrà a l'Ajuntament perquè esmeni una sèrie de deficiències, a fi que torni a la Comissió per a l'aprovació definitiva.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.