Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament obre una convocatòria per a adquirir una obra artística motivada per la COVID

La Mesa del Parlament va aprovar en la reunió d'aquest passat dimecres les bases de la convocatòria d'adquisició d'una obra artística motivada per la COVID-19, que han estat publicades en el Butlletí Oficial del Parlament aquest divendres.

El president de la cambra, Vicent Thomas, ha assegurat que «aquesta acció suposa un compromís del Parlament amb el món artístic i el sector cultural». «L'obra, o les obres, que siguin seleccionades formaran part del patrimoni de la cambra, la qual cosa serà una mostra destacada de la petjada que ha deixat el coronavirus al procés de creació artístic», ha assenyalat.

Thomas ha afegit que aquesta convocatòria suposa un doble compromís. D'una banda, com a gest cap al sector cultural, que s'ha vist afectat pels efectes socioeconòmics de la pandèmia, així com alhora insistir en el vincle del Parlament amb el món de la cultura.

Bases de la convocatòria

La convocatòria té caràcter interdisciplinari i està oberta a tots els artistes o col·lectius artístics i l'obra seleccionada serà propietat del Parlament per a formar part de la seva col·lecció artística.

Cada proposta només podrà presentar una obra i les ofertes d'adquisició hauran de ser presentades en format PDF (a l'adreça convocatoria@parlamentib.es) en un document que inclogui fitxa tècnica, descripció, imatges de l'obra, el seu preu i les dades de l'artista. La Comissió Assessora de la convocatòria disposarà d'un pressupost de 10.000 euros + IVA per a l'adquisició d'una o diverses obres.

La comissió estarà formada per la directora del Museu d'Art Contemporani de Palma 'Es Baluard', Imma Prieto; la directora del Museu d'Art Contemporani d'Eivissa, Elena Ruiz; un representant de l'Associació d'Artistes Visuals de Balears, i el cap negociat de Divulgació Institucional, Jaume Munar, que actuarà com a secretari.

La resolució de la convocatòria es farà pública a través de la pàgina web del Parlament i a través de les xarxes socials i es publicarà en el Butlletí Oficial del Parlament de les Balears. Els artistes poden presentar les seves propostes fins al pròxim 15 de juliol de 2020.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.