Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 645 passatgers internacionals arribats a les Balears estan en quarantena

Un total de 645 passatgers internacionals arribats a les Balears estan en quarantena. | dBalears/Arxiu

Un total de 654 passatgers internacionals arribats a les Balears en els últims 15 dies procedents de l'estranger s'han hagut de sotmetre al període de quarantena, a causa de l'ordre ministerial que va entrar en vigor el passat dia 15 de maig i que estableix que els viatgers procedents de l'estranger han de guardar quarantena els 14 dies següents a la seva arribada.

Segons ha informat Delegació del Govern espanyol aquest dissabte, d'acord amb les dades de Sanitat Exterior, el total de viatgers internacionals detectats que s'han sotmès al període de 14 dies de quarantena, 635 van aterrar a l'aeroport de Palma, mentre que els deu restants ho van fer a Eivissa.

En aquest sentit, ha recordat, durant aquest període, les persones que es troben en quarantena hauran de romandre en el seu domicili o allotjament, del qual únicament podran sortir per a adquirir aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat o assistir a centres sanitaris o per causes de força major. Les autoritats sanitàries realitzen un seguiment i control telefònic periòdic de tots aquests viatgers.

Així mateix, a Mallorca, els dies en què va haver-hi més passatgers de vols internacionals que van ser el diumenge 24 de maig -87 viatgers en quarantena- i el dia 17 de maig -62 passatgers en quarantena-. Mentrestant, els dies amb menys trànsit aeri internacional van ser el divendres 22 de maig -15 persones en quarantena-, el dijous 21 de maig -23- i el 28 de maig -27-.

D'altra banda, Delegació del Govern a Balears ha destacat que continuen els controls en ports, aeroports i carreteres de l'arxipèlag balear. L'aeroport de Palma va registrar aquest divendres l'arribada de 710 passatgers, mentre que altres 760 van sortir de Mallorca en els 22 vols que van operar, segons dades de la Guàrdia Civil. Del total d'operacions aèries registrades, 18 vols -9 d'arribada i 9 de sortida- van ser trajectes estatals. Mentrestant, dels dos vols internacionals que aquest divendres van aterrar a Son Sant Joan, que són controlats per Policia Nacional i Sanitat Exterior, 33 persones hauran de passar el període de 14 dies de quarantena.

Per part seva, l'aeròdrom d'Eivissa va rebre 193 viatgers en cinc vols d'entrada i altres 302 van abandonar l'illa en cinc vols de sortida. L'aeroport de Menorca va comptabilitzar a 125 persones que van arribar i 103 van marxar de l'illa en sis vols programats.

Quant a controls en carreteres, les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, en coordinació amb les Policies Locals de l'Arxipèlag, van identificar a prop de 400 persones i 350 vehicles en els diferents controls realitzats en les carreteres i altres punts de la via pública. La majoria de punts de vigilància es van activar a Palma.

Finalment, Delegació del Govern ha comunicat que aquest divendres van ser detectades a les Illes diverses infraccions, aixecant els agents 33 actes administratives per desobediència per incompliment de les restriccions establertes el Reial decret per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada per la COVID-19. La immensa majoria de propostes de sanció es van registrar a Palma.

Amb tot, ha conclòs, aquesta jornada, en la qual continua el dol oficial en tot el país en record dels morts per la pandèmia, s'està desenvolupant sense incidències rellevants a les Illes, excepte casos excepcionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.