Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears encadenen quatre dies seguits sense cap mort per coronavirus

A les Illes Balears hi ha 164 casos positius actius de SARS-CoV-2, d'acord amb les dades que el Servei balear d'Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha tramès al Ministeri de Sanitat, és a dir, 6 menys que dissabte. D'altra banda, 1.692 persones s'han curat, 10 més que ahir.

Són les dades que maneja el Servei balear d'Epidemiologia referents a la situació a la comunitat i que, posteriorment, es podrien modificar en funció dels nous criteris establerts pel Ministeri de Sanitat per seguir l'evolució de la pandèmia.

Així mateix, el Servei d'Epidemiologia no ha notificat cap defunció nova, i el total acumulat és de 224 morts. Dissabte es varen verificar 4 casos nous i, per tant, l'acumulat aquest diumenge és de 2.080 positius notificats a la comunitat amb prova PCR (1.825 a Mallorca, 92 a Menorca, 157 a Eivissa i 6 a Formentera).

D'altra banda, d'acord amb les dades que ha facilitat el Servei de Salut, en total s'han duit a terme 105.715 proves en els laboratoris públics de les Balears (81.918 PCR i 23.797 proves d'anticossos).

En relació amb la situació assistencial en els hospitals, d'acord amb les dades del Servei de Salut, la situació és la següent: a Mallorca hi ha 80 persones hospitalitzades, 20 de les quals es troben en unitats de cures intensives. Altres 20 persones reben atenció per part de les unitats d'atenció al coronavirus (UVAC) i d'altres 161 estan en seguiment als seus domicilis pels serveis d'atenció primària, tot i que no totes són casos confirmats amb prova PCR.

A Menorca, hi ha 2 persones hospitalitzades (cap a l'UCI) i cap persona en seguiment per part de les UVAC. A Eivissa són 16 les persones hospitalitzades (4 a l'UCI). Dues persones reben atenció al seu domicili per part d'atenció primària a Eivissa i cap per part de les UVAC.

Des que va començar l'epidèmia, s'han detectat 357 casos positius entre els professionals que fan feina en els centres sanitaris, el 17,3 % dels 2.080 casos que s'han detectat en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, a hores d'ara hi ha 44 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,2 % dels 16.000 professionals que fan feina a la sanitat de les Illes Balears. Un total de 100 estan en vigilància activa.

Pel que fa a la situació a les residències de gent gran, no s'ha detectat cap nou positiu ni entre usuaris ni entre els treballadors. A hores d'ara, hi ha 38 usuaris amb el contagi actiu (tots traslladats a centres hospitalaris), 222 han superat la infecció i 88 han mort. En el cas dels treballadors, 24 continuen contagiats i 139 s'han curat.

Quant a les residències per a persones amb discapacitat, no s'ha notificat cap cas nou i ja s'ha registrat una curació total entre els treballadors d'aquests centres. Per tant, aquest diumenge la situació continua sent la mateixa: han superat la malaltia els 20 treballadors que havien estat afectats pel coronavirus, així com 34 residents, mentre queden 2 casos actius entre els usuaris, tots dos hospitalitzats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.