Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Suspesa la votació del decret per un conflicte amb diputats de Vox i Cs

El Parlament ha suspès la votació del decret de reactivació econòmica per un conflicte amb el diputat Jorge Campos i Idoia Ribas, de Vox, i Patricia Guasp, de Ciudadanos. Els tres representants varen votar aquest passat dilluns de forma telemàtica i fora de termini, i aquest dimarts han volgut exercir el seu dret al vot presencialment.

El president de la Sala, Vicenç Thomàs, els ha dit que no podien votar presencialment en virtut de l'acord de la Mesa que diu que haurien d'haver votat de forma telemàtica, davant la insistència dels tres diputats de la dreta, Thomàs els ha convidat a sortir de la Sala, però no han partit. A hores d'ara la Mesa es troba reunida per trobar una solució.

Segons Thomàs, seguint les directrius per la COVID-19 aprovades per la Junta de Portaveus i la Mesa del Parlament, aquests tres diputats no podien estar a l'hemicicle i havien d'haver emès el seu vot telemàticament. Els diputats afectats consideren que el Reglament del Parlament havia de prevaler sobre aquestes normes, i han incidit en què estaven complint amb les mesures de seguretat.

Segons fonts parlamentàries, els vots d'aquests tres diputats no afectaran la validació del decret, que té assegurats els suports, però sí que podrien aconseguir que el Parlament es veiés forçat a tramitar el decret com a projecte de llei, una reivindicació de l'oposició per a poder realitzar aportacions.

Per la seva banda, el diputat de Més per Menorca, Josep Castells s'ha posicionat a favor de deixar votar els diputats que ho feren fora de termini. «Defens que no s?alteri la voluntat dels pobles de les Illes Balears amb argúcies organitzatives», ha assenyalat Castells a través de Twitter.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.