Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca ofereix a Esquerra Unida unir forces per «corregir» el decret validat

Més per Menorca ha ofert a Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) sumar els seus diputats al Parlament per «corregir els aspectes més polèmics» del decret llei 8/2020 que ara es tramitarà com a projecte de llei gràcies als vots a favor d'ambdues formacions.

El diputat menorquinista Josep Castells ha assegurat que el resultat de la votació d’aquest dimarts ha estat «una cura d'humilitat per al Govern, qui ha volgut fer geometria variable i pactar amb El Pi en comptes de fer-ho amb l’esquerra la posada en marxa d’una norma que vulnerava clarament l’Estatut d’Autonomia i que pretenia reactivar l’economia consumint territori».

Més per Menorca recorda al Govern que els vots que té assegurats són els de 29 diputats i que si en vol tenir 30, per tirar endavant decrets com aquest, els ha de negociar amb l’esquerra en conjunt (incloent els menorquinistes i el diputat d’EUIB).

Com que aquesta vegada no ho ha fet, el decret es converteix en projecte de llei i comença el recorregut de la tramitació parlamentària, «on entren en joc la votació separada dels articles», ha apuntat Castells, qui ha estat contundent en les seves declaracions: «Si el Govern no vol que li surti una altra 'llei Frankenstein' haurà de decidir si negocia amb nosaltres, el bloc d’esquerres, o si ho fa amb la dreta».

Pel que fa a l’oferiment a EUIB, Més per Menorca l’ha fet extensiu al Decret Llei 9/2020 de protecció del sòl rústic, per tal que Eivissa també hi pugui ser inclosa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.