Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Llucmajor reclama un «reforç urgent» del departament de serveis socials a l'Ajuntament

MÉS per Llucmajor ha reclamat a l'Ajuntament del municipi que augmenti «de manera immediata» el nombre de treballadors en el departament de serveis socials, on han recordat que actualment hi ha sis professionals.

«En condicions normals seria el mínim desitjable, però amb la situació actual pensem que és urgent la contractació de personal de reforç, ja que ara com ara els treballadors socials atenen el doble dels expedients que seria desitjable», ha assenyalat la formació.

MÉS per Llucmajor ha realitzat un estudi de la situació actual del departament i ha elaborat una bateria de preguntes destinada a serveis socials. Segons la formació, la conclusió «posa de manifest les manques en recursos humans d'aquest important i sensible departament». «L'objectiu principal de l'Ajuntament durant aquests pròxims mesos ha de ser donar les respostes correctes a les necessitats que aquesta crisi sociosanitària i econòmica ha generat als nostres veïns», han assegurat.

En aquest sentit, han criticat que hi ha «una llista d'espera per a atendre els usuaris demandants que demostra la saturació i col·lapse que viu avui serveis socials». «Els usuaris que fan ús del departament el fan en situacions de gran necessitat i no poden restar a l'espera de ser atesos», han lamentat.

La formació critica la falta d'informació

Des de MÉS per Llucmajor també han lamentat «la falta d'informació aportada per l'equip de govern per a fer una anàlisi més exhaustiva de les necessitats de la situació municipal present i futures». «Oferim la nostra ajuda però aquesta és rebutjada per l'equip de govern municipal», han assegurat.

L'informe que MÉS per Llucmajor ha enviat al departament de conté 23 punts on també reclama «informació precisa» sobre crèdit per a atencions benèfiques, les ajudes tramitades en temps de la crisi, el seguiment de gent gran i dependent, així com sobre les ajudes psicosocials.

«Des del nostre partit pensem que un Ajuntament com el de Llucmajor, amb una situació econòmica sanejada, sense deute i amb superàvit, ha de fugir del fals dilema entre tenir uns serveis socials amb una plantilla adequadament dotada o que els ciutadans tinguin accés a les ajudes, com sovint se'ns vol fer creure», han finalitzat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.