Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern hauria comptabilitzat terrenys com a salvats pel decret que ja han estat arrasats per l'autopista Llucmajor-Campos

El Govern hauria comptabilitzat com a 'salvats' pel Decret llei 9/2020 de protecció del territori, terrenys que en realitat ja han estat arrasats per l'autopista de Llucmajor a Campos. Així ho ha denunciat l'entitat ecologista Terraferida, qui ha explicat que de les 51.760 hectàrees que el Govern assegurava que es protegien amb la nova norma, en realitat, sumarien un total de 5.251 hectàrees. «Les 51.760 hectàrees surten sense haver descomptat APRs, parcel·les ja edificades o d'altres que ja no ho eren».

En groc APR comptabilitzades com a protegides
En groc APR comptabilitzades com a protegides

El recompte que ha realitzat l'entitat s'ha duit a terme mitjançant un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG) i ha permès calcular les parcel·les i superfícies realment afectades. «Aquesta eina permet superposar les capes d'informació», segons apunten, com ara el cadastre, les Àrees de Prevenció de Riscos, la figura de les Directrius d'Ordenació Territorial, entre d'altres.

Així, les parcel·les que passarien a ser «inedificables» amb el decret llei són 1.489, que ocupen 5.251 hectàrees, segons Terraferida. «El filtratge del SIG ha permès identificar que el 50% de les parcel·les que el Govern diu haver protegit ja estan edificades. Aquest fet s'ha pogut acreditar amb la fitxa cadastral. Les parcel·les protegides, per tant, en cap cas no ocupen les 51.760 hectàrees que el Govern es va afanyar a anunciar, sinó més aviat una desena part. Així, la superfície total de sòl rústic inedificable augmenta un 1,4%, no un 15% com es va dir».

En rosa APR comptabilitzades com a protegides

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.