Setmanari d'informació local - 138 anys

Esquerra Unida de les Balears, el País Valencià i Catalunya s'uneixen per reclamar el dret a l’ús del català

Els coordinadors generals d'Esquerra Unida del País Valencià, de les Illes Balears i de Catalunya han unit les seues veus per reclamar la defensa del dret de les tres administracions a fer ús del català, després que el Tribunal Suprem espanyol publiqués una sentència en que prohibeix l'ús de la llengua pròpia en les comunicacions administratives entre els tres territoris.

La coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, ha insitit en que la defensa, preservació, promoció i normalització de la llengua pròpia «és un mandat democràtic que està reflectit als nostres Estatuts d’Autonomia, i que per tant ni podem ni volem desoir. Des del govern valencià ja hem anunciat un recurs, i arribarem fins on calga per a que ningú ens retalle un dret que ha costat molts anys i molts esforços de tota la societat per conquerir, i que no estem disposades a renunciar».

Per la seva banda, el coordinador d'EUIB Juanjo Martínez, ha anunciat que les tres formacions uniran les seues reivindicacions davant el Govern espanyol: «La nostra llengua és una font de riquesa i de pluralitat cultural, la defensa de la qual com a patrimoni de la nostra ciutadania està per sobre de qualsevol consideració de polítiques centralistes i uniformitzadores. Per això, demanem al Govern de l’Estat un ferm compromís en la defensa de la llengua pròpia de gairebé una tercera part de la població del conjunt del territori espanyol».

Finalment, el coordinador d'EUCat Josep Montero, remarca que «el català és llengua oficial en els tres territoris i, a més de formar part de la nostra identitat i la nostra història, és un element vertebrador en la nostra vida quotidiana. Pretendre fer imposicions per a impedir-nos usar la llengua que vulguem és intentar posar portes al camp i viure allunyat de la realitat. Des del seu centralisme caduc veuen el plurilingüisme com un problema quan en realitat és una sort, i una vegada més el TS genera un conflicte on no n'hi ha».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.