Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Menorca forçarà el PSIB a «banyar-se» sobre els presumptes casos de corrupció del rei Juan Carlos

Els partits representats al Parlament de les Illes Balears s'hauran de pronunciar sobre una iniciativa presentada per Més per Menorca on s'insta el Congrés a investigar Juan Carlos I i a «acabar amb la seva inviolabilitat jurídica».

Més per Menorca considera que ara que se sap que la Fiscalia del Tribunal Suprem està investigant el rei emèrit per blanqueig de capitals i frau fiscal, «té encara més sentit dur aquest debat a les institucions de les illes que són un territori que, a més, paga per l'estiueig d’una monarquia que cada vegada té pitjor imatge».

Es dona la casualitat que el Congrés espanyol acaba de rebutjar, amb els vots en contra del PSOE, que es crei una comissió per investigar Juan Carlos pels presumptes casos de corrupció que han anat sortint a la llum els darrers mesos.

No obstant això, i com que Més per Menorca va registrar la PNL el 8 de juny, el Parlament haurà de debatre i votar la iniciativa, de manera que el PSIB (que va abandonar fa temps el republicanisme) també s'haurà de «banyar».

De fet, la PNL registrada pels menorquinistes també insta el Congrés a emprendre els canvis normatius necessaris perquè sigui possible consultar als ciutadans sobre la seva preferència quant a la forma d'estat i demana al CIS que torni a incloure la pregunta sobre monarquia o república en els baròmetres que fa cada mes. Una qüestió que va deixar de formular el maig de 2015.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.