Setmanari d'informació local - 138 anys

Medi Ambient demana al Govern espanyol «polítiques valentes» per adaptar el litoral als efectes del canvi climàtic

El conseller de Medi Ambient i Territori Miquel Mir, ha demanat, aquest divendres a la vicepresidenta quarta i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, que la modificació de la Llei de Costes, anunciada el mes de febrer passat, inclogui «polítiques valentes i mesures efectives de desartificialització del litoral» i que les Comunitats Autònomes puguin participar de manera activa.

Mir ha assenyalat que Balears, com a territori insular, és una de les comunitats més afectades pels efectes del canvi climàtic, i especialment «pels efectes d'episodis extrems com la tempesta Glòria o la DANA de setembre de 2019». En aquest sentit, el conseller ha reclamat a la ministra que ajudi amb recursos a les comunitats per a puguin emprendre «planificacions llargues, complexes però vitals per a les generacions futures».

Mir ha demanat «fermesa» davant la Comissió Europea perquè, en el marc de les negociacions del Nou Pacte Verd europeu, l'Estat rebi els recursos necessaris per a «renaturalizar» el seu litoral i que les economies verda i blava siguin el principal manteniment per a sortir de la crisi generada per la Covid-19.

El responsable de Medi Ambient ha participat, de manera telemàtica, en el Consell consultiu de política mediambiental per a assumptes comunitaris. En el torn obert de paraules, el conseller ha felicitat Ribera pel projecte de Llei de Canvi Climàtic i l'avantprojecte de Llei de Residus que segueixen, segons han assegurat, «el camí marcat pel Govern des de la passada legislatura».

Mir ha reiterat, a més, la voluntat del Govern d'assumir les competències de costes, previst en l'Estatut de 2007, una reivindicació històrica, tal com ha recordat, i que es recull en els Acords de Bellver.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.