Setmanari d'informació local - 138 anys

Mor l'escriptor Carlos Ruiz Zafón als 55 anys

L'escriptor Carlos Ruiz Zafón (Barcelona, 1964) ha mort als cinquanta-cinc anys a causa d'un càncer de còlon, segons que han confirmat aquest divendres fonts de l'editorial Planeta. «Avui és un dia molt trist per a tot l’equip de Planeta que el va conèixer i va treballar amb ell durant vint anys, en els quals s’ha forjat una amistat que transcendeix l’àmbit professional», ha lamentat l'editorial.

Actualment l'escriptor vivia a Los Angeles, on treballava per a la indústria de Hollywood. Ruiz Zafón s'havia convertit en un dels autors més populars de les últimes dues dècades. Es va fer conegut el 1993 amb El Príncep de la boira que, juntament amb El Palau de la mitjanit i Les llums de setembre, forma la trilogia de la Boira. Cinc anys més tard publicà Marina. Però és el 2001 quan es converteix en un dels grans fenòmens literaris contemporanis amb la publicació de L’ombra del vent, la primera novel·la de la saga del Cementiri dels Llibres Oblidats.

Zafón es va convertir en un escriptor molt llegit amb aquesta primera novel·la per a adults, que va situar en un espai imaginari al cor de la Ciutat Vella de Barcelona, un gran laberint de volums oblidats que ningú no vol llegir o que perillen. Durant una presentació a Barcelona va explicar que s’havia inspirat en magatzems de llibres vells que havia visitat als Estats Units i que va traslladar a la seva ciutat natal.

Després, va llançar les novel·les El joc de l’àngel (2008), El presoner del cel (2011) i El laberint dels esperits (2016), que configuren una tetralogia ambientada a Barcelona del començament del segle XX fins a l'actualitat, i varen continuar amb l'èxit de la primera.

Ha recollit premis per tot el món, com ara el de la Fundació Lara, el de millor llibre del 2004 de la Biblioteca Pública de Nova York i el de Bjornson Orden of Literary Merit de Noruega. Les seves obres han estat traduïdes per a països de tot el món, com ara Itàlia, els Estats Units, Austràlia i la Xina.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.