Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Menorca diu que es vulnera el dret dels diputats en impedir la participació telemàtica en comissions

El diputat del MÉS per Menorca Josep Castells ha criticat aquest dijous que el Parlament ha impedit a la seva formació participar telemàticament en les tres comissions previstes, la qual cosa suposa la «vulneració dels drets dels diputats».

En un missatge en el seu compte de Twitter, Castells ha assegurat que se li ha «impedit» participar en les sessions per videoconferència, «tal com preveu el reglament». Per al diputat de MÉS per Menorca «s'ha vulnerat el dret dels diputats» a participar en les sessions del Parlament i no descarten presentar un recurs davant el que ha considerat un «abús».

Segons ha explicat el diputat, dilluns passat va sol·licitar per escrit la participació telemàtica en les comissions de Treball, Economia i Assumptes Socials previstes per a aquest dijous, «però no va rebre resposta». Castells ha explicat que, davant la impossibilitat de participar en la Comissió de Turisme i Treball, la primera que estava prevista, han sol·licitat la suspensió, seguint l'article 49 del reglament, que «així ho preveu» si hi ha una fallada tècnica, però no s'ha acceptat.

Davant la segona comissió, la d'Economia, el diputat ha apuntat que havien demanat que se celebrés a la Sala de Plens, on sí que és possible la participació telemàtica, però tampoc s'ha acceptat aquest extrem. En l'última, la sessió de la Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports, tampoc ha pogut participar, per les mateixes raons.

Castells ha lamentat que el Parlament no respongués a la seva petició de participació telemàtica, «quan responen a tot», i ha opinat que «no es varen atrevir a posar per escrit que no hi havia motius per a impedir la participació telemàtica».

Per part seva, fonts del Parlament han assegurat, igual que s'ha comunicat a l'inici de les tres comissions, que l'última Junta de Portaveus va aprovar que una vegada aixecat l'estat d'alarma, l'activitat parlamentària tornava a regir-se «normalment», la qual cosa suposa, entre altres qüestions, el retorn de les reunions de comissió a la Sala Verda, ubicació habitual. El reglament, en el seu article 49, preveu la participació telemàtica en les sessions de comissió per als diputats de Menorca, Eivissa i Formentera, però sempre que sigui possible tècnicament, han explicat, la qual cosa no succeeix a la Sala Verda.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.