Setmanari d'informació local - 138 anys

Noguera: «El Consell fa una passa més en el decreixement turístic i la diversificació»

El coordinador de MÉS per Mallorca Antoni Noguera, ha assegurat que el «Consell fa una passa més en el decreixement turístic i la diversificació del Model Econòmic» amb l'elaboració del Pla d'Intervencions en l'Àmbit Turístic (PIAT).

Segons ha informat el líder ecosobiranista aquest divendres en nota de premsa, «el Consell fa un pas més cap al decreixement turístic i la diversificació del model econòmic» amb la presentació del Pla d'Intervencions en Àmbits Turístics (PIAT) que s'ha fet aquest divendres i que s'aprovarà de manera definitiva en el ple del pròxim 9 de juliol.

En aquest sentit, ha posat l'accent que «contra el model de desregulació i barra lliure de la dreta, aquest PIAT aposta per l'ordenació de l'activitat turística, la inversió en l'economia real en comptes de l'especulació» i, ha afegit, «va en línia del decret de protecció del territori aprovat pel Parlament i impulsat per la Conselleria de Miquel Mir».

Per part seva, el portaveu del grup de MÉS en el Consell, Guillem Balboa, ha defensat que el PIAT presentat és «molt positiu perquè és la continuació d'un treball que es va fer l'anterior legislatura sota la presidència de Miquel Ensenyat en la institució insular i amb consellers de Turisme de MÉS en el Govern».

A més, ha insistit, «el text definitiu és el resultat de cinc anys de treball i s'ajusta als requeriments expressats des de la Comissió Balear de Medi Ambient». Entre altres coses, com ja estava previst, el PIAT és l'eina que «estableix un sostre màxim de places d'allotjament turístic, en concret són 430.000».

El conseller insular de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local, Jaume Alzamora, per part seva, ha incidit en què el PIAT «inclou el concepte de decreixement turístic en el sostre de places» en el seu redactat i que això succeeix a causa de «l'amortització d'aquelles places atorgades amb excepcions des de 1999».

Finalment, Alzamora ha explicat que «no es podran autoritzar places noves en les zones madures i saturades mentre no s'adaptin els plantejaments municipals» i que «es congelen durant quatre anys 11.000 places turístiques, que no es posaran a la venda en la bossa que defineix el PIAT».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.