Setmanari d'informació local - 138 anys

Cort presenta 'Adopta, no els abandonis' per fomentar les adopcions d'animals

El departament de Medi Ambient i Benestar Animal de l'Ajuntament de Palma, en col·laboració amb EMT i les entitats Peluditos de Son Reus i Baldea, ha presentat la campanya 'Adopta, no els abandonis' amb la finalitat de fomentar les adopcions d'animals de companyia i lluitar contra el seu abandó.

Segons ha informat l'Ajuntament de Palma aquest dimarts, la campanya constarà d'unes 50 'OPIS' situades per tota la ciutat i un autobús amb la part posterior retolada amb la imatge de la iniciativa. Així mateix, ha afegit, s'ha incorporat la imatge de la campanya a la web de Cort i a partir d'aquesta jornada es difondrà en les xarxes socials corporatives del Consistori.

Aquesta campanya, ha explicat, pretén avançar en la «bona línia» d'increment d'adopcions i reducció dels abandons, que es reflecteix en les xifres del Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus.

Les entrades a Son Reus s'han reduït un 36% el primer semestre

En aquesta línia, ha detallat el Consistori, el primer semestre del passat 2019 van arribar a Son Reus 631 gossos, per renúncies, abandons o rodamons. En canvi, el primer semestre d'enguany les entrades han estat 404, una reducció del 36%. Les reduccions d'entrades més significatives s'han produït, ha destacat, a partir dels mesos de març i abril, encara que aquesta tendència ha continuat també al maig i juny.

En relació als motius d'entrada, ha assenyalat que han baixat totes les causes, indicant que les renúncies passen de 169 a 106, els abandons de 238 a 162 i els gossos vagabunds de 195 a 162, segons xifres de 2020 comparades amb el mateix període de 2019.

El microxip és «fonamental» per a les recuperacions d'animals

Mentrestant, pel que fa a les sortides, ha assenyalat que gairebé tots els gossos surten per recuperació per part dels seus propietaris (210) o per adopcions (194).

En aquest sentit, ha considerat que l'ús del microxip ha estat «fonamental» per a les recuperacions per part dels propietaris i «és un indicatiu que la major part dels gossos que arriben al centre són extraviats, no abandonats». D'altra banda, les elevades xifres de les adopcions denoten, ha reiterat, la «bona implantació d'aquesta tendència» per part de les persones que desitgen tenir un animal de companyia.

Amb tot, ha conclòs l'Ajuntament de Palma, «amb aquesta campanya es volen consolidar les adopcions com a primera opció d'aquelles persones que desitgen tenir un animal a casa, perquè d'aquesta manera es dóna una nova oportunitat, una nova família, als gossos i gats que per un motiu o un altre arriben a Son Reus».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.