Setmanari d'informació local - 138 anys

Els Ajuntaments de Palma, Maó i Eivissa exigeixen la derogació «immediata» la 'Llei Montoro'

40975

Els Ajuntaments de Palma, Maó i Eivissa, s'han unit en una acció per a exigir al govern espanyol que derogui «de manera immediata» la 'Llei Montoro'.

Els tres consistoris s'han coordinat per a exigir la derogació «immediata» de la Llei Montoro i flexibilitzar la regla de despesa, perquè els ajuntaments sanejats puguin utilitzar les seves partides del romanent i superàvit de 2019 davant l'actual situació d'emergència.

En aquests moments de màxima dificultat, els ajuntaments estan incrementant la seva partida de despesa per a pal·liar els efectes del Covid-19, amb la premissa de poder donar la millor resposta a les necessitats dels ciutadans d'aquestes ciutats.

Per aquest motiu, i davant la falta d'avanços en aquest sentit, els tres Ajuntaments han instat el govern espanyol i el president de l'Executiu a retornar «immediatament» l'autonomia de gestió als consistoris els comptes dels quals estiguin sanejades, per a poder encarar l'actual situació d'excepcionalitat, amb la màxima capacitat de resposta.

En el cas de l'Ajuntament de Palma, la derogació de llei Montoro suposaria poder disposar de 35 milions d'euros provinents del superàvit i del romanent de 2019, que no poden ser utilitzats pel consistori palmesà, a conseqüència d'aquesta normativa.

El batle de Palma, José Hila, ha afirmat que «ja fa tres mesos que els ajuntaments demanen al govern espanyol poder emprar els romanents per a poder atendre les necessitats urgents de la ciutadania».

«És intolerable que no haguem obtingut cap resposta, per això demanam que ens responguin i que se'ns permeti poder utilitzar l'estalvi que durant anys els ajuntaments hem pogut obtenir gràcies a la bona gestió, és urgent que es pugui disposar d'aquests doblers», segons Hila.

Per part seva, el batle de Maó, Héctor Pons ha argumentat que «passen els dies i veim que no es produeixen avanços en aquest sentit» i ha afegit que «cada vegada s'estan suportant més despeses per a pal·liar els efectes de la Covid, l'ajuntament assumeix la neteja i la desinfecció dels espais públics i també dóna resposta a l'augment de l'atenció social».

Finalment, el batle de la ciutat d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha recordat també que «els ajuntaments viuen un moment de màxima dificultat».

«Som un Ajuntament sanejat i, ara més que mai, no té cap sentit mantenir la regla de despesa». En aquesta mateixa línia, Ruiz ha argumentat que el consistori que lidera disposa de «molts estalvis que provenen dels impostos que ha pagat la ciutadania i que no es poden utilitzar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.