Setmanari d'informació local - 138 anys

UGT amenaça a interposar futures denúncies contra Educació «segons com transcorrin els fets»

El sindicat UGT es va aixecar aquest dimarts de la Mesa Sectorial d'Educació davant «la falta de negociació» del conseller Martí March, i ha assegurat aquest dimecres que es reserva el dret a interposar futures denúncies «en vista de com transcorrin els fets». Segons ha recordat UGT aquest dimecres, tots els sindicats a excepció de CCOO es varen aixecar de la reunió considerant que l'administració no garantia el dret a la negociació col·lectiva.

Així, han criticat que la Conselleria únicament els proporcionés un document «una hora abans de la reunió i sense cap possibilitat de negociar cap mesura». A més, «es va fer una roda de premsa anterior a la Taula Sectorial d'Educació donant un marge de 48 hores per a fer aportacions». Segons UGT, no s'han tengut en compte les reivindicacions de les organitzacions sindicals i, encara que el conseller assegura que no hi haurà retallades, consideren que es reduirà el nombre de places. A més, «tampoc hi ha hagut cap Mesa referent a les quotes del professorat», han afegit.

El sindicat ha recordat que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB) ja va admetre a tràmit el recurs d'UGT contra l'actuació de la Conselleria en la fase 3 de la desescalada de l'estat d'alarma per vulneració del dret a la negociació col·lectiva. En aquest sentit, han insistit que no descarten interposar futures denúncies. Segons la seva opinió, les comissions no han estat «veritables òrgans de negociació i no han tingut en compte les seves reivindicacions».

Per tot això, UGT ha assegurat que, «si continua aquesta falta de negociació col·lectiva», a part de les mesures judicials no descarten tampoc dur a terme actes de protesta, si bé «de moment» han apel·lat a la unitat de les forces sindicals per a vetllar perquè hi hagi una negociació real. Finalment, han reivindicat que la tornada al curs escolar es faci «amb les màximes garanties sanitàries per a alumnes, pares, personal docent i no docent adscrit en els centres per a evitar que els centres siguin un focus de contagi».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.