Setmanari d'informació local - 138 anys

El Parlament condemna el racisme i els excessos policials als EUA contra la ciutadania negra

La Comissió d'Assumptes Socials, Drets Humans i Esports del Parlament ha condemnat aquest dimecres els actes violents, racistes i excessos policials produïts als EUA contra la ciutadania negra.

A través d'una Proposició No de Llei (PNL) presentada pel PSIB, els grups parlamentaris han aprovat per unanimitat també el suport de la Cambra balear a les protestes pacífiques derivades de la mort de George Floyd, com el moviment 'Black Lives Matter'.

L'encarregat de defensar la iniciativa, el diputat del PSIB Joan Ferrer, ha reivindicat que després de la detenció de George Floyd el passat 25 de maig, qui va acabar morint, hi ha «una reforma integral de les actuacions policials als EUA i una reflexió sobre l'ús indiscriminat de la força que es fa per a reprimir als manifestants violents, que sempre són puntuals».

Per al diputat, el problema de fons en la mort de Floyd és «el racisme estructural, contra el qual cal lluitar i fer reformes significatives, així com depurar responsabilitats si es detecten abusos policials».

Per a combatre-ho, ha insistit el diputat del PSIB, és necessari «acabar amb la violència i el racisme que provoquen aquests abusos policials», per la qual cosa va considerar important «que des del Parlament de les Balears fem una condemna als atacs violents i els excessos policials».

A més, la Cambra ha condemnat, per deu vots a favor i un en contra del Grup Mixt-MÉS per Menorca, les pintades a l'estàtua de fra Juníper Serra i «la manipulació que es fa de la Història» per part d'alguns grups radicals. Aquesta esmena ha estat presentada pel Partit Popular.

En la segona part de la Comissió, el Parlament ha aprovat per unanimitat instar el Govern a destinar els doblers previstos per al programa interilles de desplaçaments a les competicions esportives. La PNL, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca i defensada pel diputat Josep Castells, ha rebut també el suport per a instar el Govern a reduir l'IVA en els serveis esportius i a regular l'exercici dels professionals esportius.

El PSIB ha registrat dues esmenes de modificació de la PNL. No obstant això, només ha estat acceptada la segona, amb la qual s'insta el Govern a definir l'exercici professional dels instructors esportius així com la prestació remunerada dels serveis propis dels professionals de l'esport.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.