Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana al Senat que es permeti l’ús del català

El senador de MÉS per Mallorca. Vicenç Vidal, ha informat que l'Esquerra Confederal –grup parlamentari integrat per Adelante Andalucía, MÉS, Más Madrid, Compromís, Geroa Bai i Catalunya en Comú Podem- ha presentat una proposta de modificació del reglament del Senat perquè totes les llengües oficials de les comunitats autònomes, inclòs el català, es puguin utilitzar sense restriccions en tots els debats.

A través del seu compte de Twitter, el senador ha assenyalat que si aquest dimarts, els ciutadans s'escandalitzaven quan la ministra de Treball, Yolanda Diaz, no podia parlar en gallec en el Senat, aquest dimecres l'Esquerra Confederal ha realitzat aquesta petició a través del senador autonòmic de Navarra i membre de Geroa Bai, Koldo Martínez.

Per la seva banda, Koldo Martínez ha assegurat que «es va donar una situació absurda al cridar-li l'atenció la presidenta de la cambra a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que va utilitzar la seva llengua materna, el gallec, per contestar a una interpel·lació».

Actualment, el reglament restringeix l'ús d'altres llengües al debat de les mocions. Martínez sol·licita estendre a la resta de formats de debat la possibilitat d'utilitzar l'euskera i la resta de llengües oficials. Ha defensat que «això ha de canviar i l'ús de l'euskera i els altres idiomes s'ha de normalitzar en una cambra que té caràcter territorial i que està creada precisament per recollir diversitat política, cultural i també, idiomàtica».

També ha afegit, «Confí en què el canvi de reglament compti amb el suport de la majoria de la cambra. El Senat ja compta amb intèrprets i, per tant, el servei ja existeix, tan sols falta reforçar-lo i estendre'l a tots els debats».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.