Setmanari d'informació local - 138 anys

UOB diu que votarà en contra de les mesures de prevenció del proper curs

Unió Obrera Balear ha assegurat aquest dijous que votarà en contra de les mesures de prevenció a la mesa sectorial d'Educació pels següents motius:

Perquè consideren que no hi ha cap inversió prevista per contractar docents i habilitar espais que permetin desdoblaments. «Pel que llegim a la premsa, la inversió extra en educació serà de 14,5 milions d’euros, que suposa només un increment de l’1,45% del pressupost educatiu, i es destinarà a material sanitari i neteja, programes de reforç, digitalització i menjador».

Perquè es permeten aules i grups sense distància de seguretat (1,5m de distància o 2,25m2 per persona) i amb mascareta (Escenari A, punt 6, pàg. 20). «No és viable tota una jornada escolar amb mascareta i ni es preveu solució per a les persones amb problemes respiratoris. Recordem una vegada més que el problema es generalitzarà perquè hi ha 524 grups d’infantil amb més de 20 alumnes i 425 grups de primària amb més de 25 alumnes, amb 22 casos de 30 i 31 alumnes. A secundària les aules tenen entre 40 i 50 metres quadrats i el màxim d’alumnes hauria de ser d’uns 17 o 18».

A més, assenyalen que se suprimeixen hores de desdoblament, complementàries, de reducció de majors de 55 anys, de coordinació, etc. A secundària es puja l’horari com a mínim a 19 hores lectives i previsiblement en molts de casos serà de 21 o més. Així mateix, «es pretén que els docents formem digitalment els alumnes quan amb prou feines ens hem hagut d’autoformar durant el confinament».

Finalment, apunten que no hi ha assessors tècnics sanitaris suficients per donar suport als centres en l’elaboració i aplicació del pla de contingència. «Volem un tècnic sanitari per centre, la càrrega de feina dels equips directius per fer el pla és molt alta i haurien de tenir assessorament in situ». Per tot això, han reclamat que Educació refaci l'esborrany de resolució d'acord amb aquestes millores.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.