Setmanari d'informació local - 138 anys

Puigdemont crearà un nou partit el 25 de juliol

El president de la Generalitat a l'exili Carles Puigdemont ha oficialitzat aquest dijous la voluntat de crear un nou partit polític el 25 de juliol. En un manifest amb el títol de 'Junts, per Catalunya', defensa la necessitat de bastir una nova organització política radicalment democràtica i que reculli totes les tradicions ideològiques del sobiranisme. El signen els presos de Junts per Catalunya, Jordi Turull, Josep Rull, Quim Forn i Jordi Sànchez; el conseller a l’exili Lluís Puig; els consellers Damià Calvet i Meritxell Budó; i també ex-dirigents d’ERC, com ara Toni Comín i Josep Andreu.

En el text no s'esmenta cap nom en concret per a la futura formació política, però es demana «generositat i abandonar les tensions estèrils», en referència als enfrontaments entre formacions independentistes. «Apostem per deixar de banda tensions, soroll i desorientació», diu.

El signats consideren que el procés ja no té marxa enrere i que l'objectiu és accelerar-lo per assolir la independència amb un partit que reordeni aquest espai, i estableixi com a objectiu fer efectiu el dret d’autodeterminació. Per això fa una crida especial als votants de l’1-O perquè s’hi uneixin, a més dels votants de Junts per Catalunya, que esmenta explícitament. També conviden els ciutadans que creuen que Espanya ja no és reformable i ni tan sols vol esdevenir una democràcia a formar part d’un partit que practicarà «la confrontació» amb l'Estat espanyol.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.