Setmanari d'informació local - 138 anys

El govern francès dimiteix en bloc

El primer ministre francès Edouard Philippe, ha dimitit del seu càrrec, segons ha anunciat l'Elisi aquest divendres. El comunicat oficial confirma que Philippe ha presentat la renúncia de tot el seu govern al president de la República francesa, Emmanuel Macron, que l'ha acceptada. L'anunci obre la porta a una imminent remodelació del govern.

Macron ja havia indicat que volia un nou govern per a encarar el tram final del seu mandat com a president, marcat per les crisis sanitària i econòmica arran de la covid-19. El govern ha esperat que s'hagués fet la segona tanda de les eleccions municipals per a presentar la dimissió. El resultat dels comicis va ser especialment dolent per a la República en Marxa, partit de Macron, però malgrat tot Philippe va ser elegit batlle de Le Havre.

La renúncia inclouria la finalització de totes les funcions del primer ministre al govern francès. Tot i així, Philippe i l'actual equip seguiran gestionant els assumptes ordinaris fins que es nomeni un nou executiu, ha indicat el Palau de l'Elisi. A més, arran de la dimissió, el consell de ministres que s'havia de celebrar aquest divendres ha quedat suspès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.