Setmanari d'informació local - 138 anys

L'àrea de Model de Ciutat de Cort ofereix consulta telemàtica a través de videoconferència i amplia la cita prèvia online

L'àrea de Model de Ciutat de Cort ofereix consulta telemàtica a través de videoconferència i amplia la cita prèvia online. | dBalears/Arxiu

L'àrea de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Palma ha informat aquest dissabte que ha duit a terme una atenció ciutadana «eficient de forma ininterrompuda durant tot el confinament i l'estat d'alarma, gràcies a les eines informàtiques i la dedicació del personal dels diferents departaments». L'àrea fa una aposta per la innovació i la modernització gràcies al desenvolupament informàtic de l'Institut Municipal d'Innovació (IMI), que depèn de l'Àrea d'Hisenda i Innovació, que ha posat en marxa noves fórmules i eines per connectar amb la ciutadania i millorar la capacitat i la resposta dels diferents serveis.

Segons Model de Ciutat, la crisi sanitària de la pandèmia de la Covid-19 ha obligat «a repensar els mètodes de relació amb la ciutadania i ha obligat a introduir millores en els tràmits telemàtics per avançar irremeiablement en la implantació de l'administració electrònica». L'àrea ha avançat en aquest sentit gràcies a l'IMI i l'Oficina Tècnica d'Administració Electrònica (OTAE), en casos com: registre telemàtic, liquidació de taxes, millora de la capacitat dels servidors i optimització dels equips informàtics.

Ara, l'àrea fa una aposta més en la modernització de l'atenció ciutadana i introdueix la possibilitat de dur a terme una consulta tècnica i jurídica a través de videoconferència. Així mateix, s'amplien els serveis que ofereixen concertar la cita prèvia on line, ja sigui amb videoconferència com presencial. Dues noves eines que s'han posat en marxa gràcies al treball que ha fet l'IMI.

Model de Ciutat ha explicat que segueix «les recomanacions de les instàncies sanitàries i ofereix les eines necessàries per a donar resposta a la ciutadania al mateix temps que la protegeix de possibles contactes i contagis. En aquest sentit, l'atenció presencial sense cita ja no és possible».

Els serveis presencials ja estan disponibles des de fa setmanes, però únicament per a l'entrega de documentació, llicències i expedients, així com les consultes d'expedients i de l'Arxiu d'Urbanisme.

A través de la pàgina web de l'àrea es pot accedir a les notes informatives relatives als contactes dels diferents departaments, així com l'enllaç a la cita prèvia on line, i també a les notes informatives relatives a les modificacions normatives com per exemple les introduïdes pel Decret llei 8/2020, de 13 de maig, de mesures urgents i extraordinàries per a l'impuls de l'activitat econòmica i la simplificació administrativa en l'àmbit de les administracions públiques de les Illes Balears per a pal·liar els efectes de la crisi ocasionada per la Covid-19.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.