Setmanari d'informació local - 138 anys

Ferrà: «Sota la bandera de les millores laborals Aena amaga una ampliació encoberta de l'aeroport»

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament Josep Ferrà ha censurat aquest dilluns les intencions d'Aena de mantenir l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan. Una ampliació «encoberta», segons el diputat ecosobiranista, i que l'ens aeroportuari justifica en una millora de les condicions laborals.

En concret, segons ha denunciat Ferrà, l'empresa manté el projecte de construir un aparcament per a 800 vehicles, tot i l'informe en contra de la Comissió Balear de Medi Ambient, . «Sota la bandera millorar les condicions laborals Aena amaga una ampliació encoberta de l'aeroport. Els aparcaments actuals són suficients si es redistribueixen».

El Parlament debatrà aquest dimarts una Proposició No de Llei, impulsada per la formació i que també signen la resta de socis del Pacte. Aquesta iniciativa rebutjar l'ampliació de l'aeroport de Son Sant Joan i les obres de reordenació encaminades a un increment de la capacitat actual.

La iniciativa, segons el diputat de MÉS, «recull l'opinió de la societat civil mobilitzada de Mallorca que, representada entre d'altres per les entitats ecologistes i els sindicats, ja ha manifestat el seu rebuig a una obra innecessària, desproporcionada i no ajustada a les necessitats de l'illa, la seva economia i el benestar dels que hi vivim».

De fet, segons Ferrà, «és imprescindible i prioritari un estudi de capacitat de càrrega de les Illes Balears al ser un territori insular - i per tant molt vulnerable - i disposar d'uns recursos i infraestructures limitades». En aquest sentit, la PNL reclama a Aena que elabori aquest estudi de forma prioritària abans de seguir amb projectes d'obra.

Ferrà ha recordat que l'aeroport de Palma genera uns beneficis anuals de més de 200 milions d'euros, mentre que la reinversió és pràcticament nul·la. Un fet que evidencia, ha assegurat, la necessitat «d'apostar per la descentralització i individualització del sistema de gestió aeroportuària: així es podrien desenvolupar estratègies aeroportuàries pròpies més adients a les necessitats i particularitats de cada aeroport i realitat insular».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.