Setmanari d'informació local - 138 anys

Balears reclama que es compleixin els compromisos davant la propagació de serps invasores

El conseller de Medi Ambient i Territori del Govern balear, Miquel Mir, ha reclamat a la delegada del Governa les Balears, Aina Calvo, que l’estat espanyol compleixi amb els compromisos adquirits en matèria de bioseguretat davant la propagació de serps invasores a les illes.

Acompanyat del director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, Mir ha recordat que estan a punt de complir-se dos anys des de l’aprovació de l’estratègia estatal de gestió, control i eradicació d’ofidis invasors a les illes.

El document va ser elaborat conjuntament pels governs de les Balears i les Canàries arran de l’augment d’exemplars de serps invasores als dos arxipèlags.

Segons han informat des de la Clnselleria, el Ministeri de Transició Ecològica es va comprometre a liderar l’estratègia, de vigència indefinida, però que preveia una revisió mínima cada sis anys.

Mir ha lamentat que «l’estat espanyol encara no ha executat cap de les accions previstes». Amb tot, el conseller ha agraït la «bona disposició» de la delegada del Govern a donar un impuls a l’estratègia, especialment al que afecta l’increment de controls de bioseguretat. En aquest sentit, ha recordat que l’estratègia estableix inspeccions a ports i aeroports, a més de quarantenes i protocols d’importació i exportació.

L’estratègia proposa com a objectiu per a les Balears mantenir a la mínima densitat possible les poblacions de serps d’aigua a la Serra de Tramuntana, reduir la població de la serp d’herradura Eivissa i Mallorca i promoure l’erradicació, a mig termini, de la serp blanca a Formentera, mitjansant un major esforç a les captures.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.