Setmanari d'informació local - 138 anys

Posen la primera pedra d’una nova promoció d’habitatge públic a la barriada de l’Amanecer de Palma

La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i del batle de Palma, José Hila, ha posat avui la primera pedra d’una nova promoció d’habitatge de protecció oficial de 19 HPO a Palma, ubicada a la barriada de l’Amanecer, i ha visitat les obres d’una promoció de 8 HPO que ja està en construcció al mateix carrer de Salvador Espriu.

«Som conscients que una de les necessitats vitals de les persones és poder tenir habitatge amb condicions de dignitat i amb preus assequibles», ha destacat Armengol, i ha recordat que «fa cinc anys que ens vam posar a treballar intensament per fer-ho possible i ara tenim més sòl, més projectes i més recursos disponibles».

De fet, també a Palma ja estan acabades les obres dels cinc habitatges del carrer de Regal, que molt aviat es podran lliurar a les famílies que en resultin adjudicatàries. Amb les obres d’HPO que avui s’han començat hi haurà en aquest moment en obres 32 nous HPO a Palma.

L’objectiu és que aquest any 2020 hi hagi a Palma 132 HPO en construcció. Als HPO que avui s’inicien i als que ja estan en marxa es preveu sumar-n’hi durant aquest 2020 un total de 100: 57 al solar del carrer de Cuba (el Molinar) —a punt d’adjudicar obres i que podrien començar després de l’estiu— i 40 HPO més al carrer de Brotad, a la Soledat.

Igualment, hi ha qutre promocions més d’HPO a Palma, en diferents fases de tramitació, que es podrien començar ja dins 2021 i que suposarien 68 nous habitatges més a Palma. Així, entre 2020 i 2021 hi haurà a Palma 205 nous HPO acabats o en construcció.

Tant la presidenta del Govern com el conseller Marc Pons han destacat la importància de la col·laboració institucional per continuar avançant en la construcció d’habitatges de protecció pública i, en aquest sentit, han explicat que els solars on avui s’aixequen aquestes dues promocions foren cedits per l’Ajuntament de Palma, igual que el de la barriada de la Soledat (carrer de Brotad-Tous-Fornaris), on està previst iniciar enguany una construcció de 40 HPO.

Armengol també ha apuntat que la implantació d’HPO permet un plantejament important pel que fa a la «sostenibilitat mediambiental, energètica i social». A més, ha recalcat que «som conscients que aquesta situació de la Covid-19 ens planteja nous reptes i prioritats, però en el cas d’habitatge públic, per part del Govern continuarà sent la mateixa i igual de prioritària».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.