Setmanari d'informació local - 138 anys

Més per Llucmajor reclama més «valentia» per tirar endavant mesures per fer front a la crisi

41181
MÉS per Llucmajor ha reclamat al batle més «celeritat i valentia» per tirar endavant els ajuts socials i econòmics per fer front a la crisi derivada de la COVID-19. La formació considera que les mesures anunciades fins ara són «insuficients».
El Govern espanyol ha autoritzat als ajuntaments a destinar el 20 % del superàvit municipal a Serveis Socials. En el cas concret de Llucmajor, suposaria poder invertir 1.700.000 euros. «L'Ajuntament renuncia a fer ús d'aquests recursos i només té previst destinar menys de la meitat: 800.000 euros. Quantitat que consideram insuficient per donar resposta a les necessitats sobrevingudes a les famílies per la crisi de la COVID-19», apunten.
La formació explica que han donat suport a les propostes presentades fins ara pel que fa a ocupació de la via pública per terrasses i mercats. També a les propostes relacionades amb els serveis de piscines municipals i escoletes. «Però no es poden considerar ajuts, són simplement reconèixer que no es poden cobrar serveis que no es varen poder realitzar amb normalitat durant l'estat d'alarma». Consideren que els ajuts «han d'anar més enllà, la necessitat és evident i l'Ajuntament disposa de recursos suficients per executar-les».
MÉS per Llucmajor ha recordat que una proposta que varen fer és la bonificació de la taxa per la recollida i tractament de residus a aquells comerços que s'han vist afectat per la pandèmia. «Hem de fer notar que la crisi ha suposat una minva en la producció de residus respecte a l'any passat superior al 40%».
«Ens preocupa també la situació de la partida d'ajuts per a cobrir les necessitats bàsiques dels ciutadans de Llucmajor, la partida pressupostaria que es destinava als pressuposts es va esgotar fa mesos i només l'ajuda in extremis del Consell de Mallorca que va portar 142.000 € va evitar que el departament col·lapsés».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.