Setmanari d'informació local - 138 anys

El centre de salut Camp Redó «vol deixar clar» el «total i absolut respecte» a les persones que utilitzin el català

«El centre de salut Camp Redó vol deixar clar, més enllà d'incidents puntuals pendents d'aclarir internament, la seva postura com a centre de total i absolut respecte a les persones d'utilitzar el català com llengua d'expressió a les Illes Balears». Aquest és el missatge textual que han publicat, a les seves xarxes, la direcció i també els treballadors del centre de salut on aquest dimecres es va registrar un greu cas de discriminació lingüística.

Un pacient va denunciar que «he anat a fer-me una prova PCR al Centre de Salut del Camp Redó de Palma i he estat víctima d'un cas de discriminació lingüística. Quan he entrat a la consulta i una infermera m'ha començat a demanar quins símptomes tenia, jo li he contestat en català i ella m'ha dit que ho fes en espanyol. Jo li he dit amb un to molest: 'bueno, si no hay más remedio...'. En aquest moment, la companya, m'ha començat a dir que era un irrespectuós i una persona tancada, que vivim a Espanya i que 'viva España!'».

La víctima de la discriminació també va explicar que «li he explicat educadament que qualsevol mallorquí té dret a expressar-se en català a la sanitat pública i que en cap moment la meva intenció era incomodar l'altra infermera, que acaba d'arribar a l'illa (cosa que jo no sabia...)»

Aleshores la infermera més agressiva també va donar la seva opinió filològica: «no xerram català, xerram mallorquí» i va arribar a dir al pacient que no el volien atendre.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.