Setmanari d'informació local - 138 anys

Vidal presenta una moció en el Senat en defensa de la unitat de la llengua catalana

El senador de MÉS per Mallorca Vicenç Vidal, ha presentat una moció en defensa de la unitat de la llengua catalana al Senat amb el suport dels senadors catalanoparlants del seu grup en la cambra, Esquerra Confederal.

En una nota de premsa, MÉS ha detallat que ha rebut el suport dels senadors de Compromís, En Comú Podem, ERC i Junts per Catalunya. El text està basat en una proposta que els va fer arribar la Plataforma per la Llengua fa uns mesos a través del seu responsable a Mallorca, Nieves Sánchez.

La moció demana al Senat que «reconegui i assumeixi la unitat de la llengua catalana». «Una cosa normalitzada en la societat i la ciència però qüestionat periòdicament per la dreta espanyola i determinats sectors de l'aparell estatal», ha ressaltat Vidal.

Segons el senador ecosobiranista, «la moció reclama també que s'acabi qualsevol impediment administratiu, tècnic o social que actualment impedeix que els ciutadans de comunitats autònomes on el català és oficial puguin viure plenament en català, i el respecte de la normativa europea sobre plurilingüisme».

Vidal ha valorat que «la defensa dels drets lingüístics vagi endavant», encara que al mateix temps ha recordat «el no suport al text» de la moció per part del PSIB, el PSPV i el PSC i especialment de senadors del PSOE de les Illes com Cosme Bonet o Susanna Moll, alguna cosa que ha qualificat de «poc seriós i contradictori amb la tradició històrica del socialisme balear».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.