Setmanari d'informació local - 138 anys

Detectat un brot de coronavirus en tres turistes espanyols a Menorca

41221

El portaveu del Comitè Autonòmic de Gestió de Malalties Infeccioses de Balears, Javier Arranz, ha confirmat aquest dijous que s'ha registrat un nou brot de coronavirus a Menorca que afecta tres turistes espanyols amb símptomes lleus.

Es tracta d'un brot en el nucli familiar del turista espanyol que es va confirmar que estava contagiat aquest dimecres. Segons ha assenyalat Arranz en una roda de premsa, dos familiars --la dona i un dels seus fills-- d'aquest han donat també positiu en la prova de PCR, per la qual cosa es considera 'brot' en haver-hi tres contagis en total.

Arranz ha assenyalat que els tres turistes es troben bé i estan aïllats al seu apartament mentre les UVAC realitzen el seguiment. Així mateix, ha explicat que s'ha fet un estudi dels contactes i «hi havia un bon compliment de l'aïllament en el qual es trobaven».

La família, d'origen espanyol, va arribar el dissabte a l'illa per a passar les seves vacances a l'illa. Tots ells eren asimptomàtics, fins que el pare, de 44 anys, va començar a presentar febre el dilluns i va acudir al servei d'urgències del centre de salut Canal Salat de Ciutadella, on se li va realitzar una prova PCR que ahir dimecres va donar resultat positiu.

D'aquesta manera hi ha 10 brots actius a Balears, dos dels quals dos estan a punt de donar-se per tancats. Arranz ha destacat que es tracta de brots «molt limitats de quatre o cinc persones» i que se solen donar dins de l'àmbit familiar, per la qual cosa és més senzill per a la detecció i fer un seguiment.

El portaveu sanitari ha explicat que la «situació epidemiològica és bona» a les Illes i ha assenyalat que la major part dels brots són a Palma, encara que són petits.

«Des de l'inici de la pandèmia hem intentat no donar informació de les persones que puguin estar afectades per la malaltia», ha destacat Arranz.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.