Setmanari d'informació local - 138 anys

STEI: «L'Ingrés Mínim Vital suposarà recentralitzar les prestacions econòmiques que eren competència dels consells»

L'STEI Intersindical ha criticat aquest dijous que la gestió del nou Ingrés Mínim Vital suposarà «recentralitzar les prestacions econòmiques que eren competència dels consells insulars i l'administració autonòmica».

D'acord amb el sindicat, la gestió de l'ingrés mínim vital per part del Govern «desmantella la gestió de la renda mínima d'inserció gestionada pels consells des de 2001». «Per la via d'un Decret llei, aquesta prestació econòmica desapareixerà amb efectes de 31 de desembre de 2020», han assegurat.

L'STEI Intersindical ha assenyalat que e Govern, mitjançant el Decret llei 10/2020, de 12 de juny, de prestacions socials de caràcter econòmic de les Illes Balears, justifica que l'Ingrés Mínim Vital «obliga a replantejar l'escenari de cobertura de rendes bàsiques, rendes socials i rendes d'inserció del conjunt de comunitats autònomes».
L'organització sindical considera que «es vulnera el que es preveu en l'Estatut d'autonomia de les Balears, en l'article 21», han indicat, alhora que han assenyalat que s'obre «un procés recentralizador de competències en la gestió de la nova prestació econòmica».

D'acord amb el sindicat, això suposarà «la nova retallada en la gestió de recursos públics de les administracions públiques pròpies».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.