Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Catorze doctors es podran incorporar en el sistema de personal investigador

41237

Catorze doctors es podran incorporar al sistema de ciència i tecnologia de les Balears a través dels ajuts de la Conselleria d'Educació. Es tracta d’una línia d’ajuts de la Direcció General de Política Universitària que permetrà contractar personal investigador. Segons han informat, els projectes s’avaluen en règim de concurrència competitiva i, per tant, es tenen en compte el currículum i l’experiència. «Aquests ítems són valorats de forma externa».

Els contractes tendran dos anys de durada i hi podran accedir totes les branques del coneixement. La incorporació dels doctors es durà a terme durant l’any 2021 a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic, públics o privats ubicats a les Illes Balears. L’actuació s’emmarca en l'Eix Talent del Pla de Ciència i Tecnologia 2018-2023.

Tal com ha informat la Direcció General, la principal novetat d’enguany és que s’incrementa el número d’investigadors. Concretament hi haurà quatre persones més. Això perquè al programa Margalida Comas, destinat a joves investigadors, hi haurà cinc investigadors, un més que l’any passat. Es crea un nou programa, el Vicenç Mut - Estabilitat, per als que han finalitzat el programa Margalida Comas. En aquest cas, hi haurà tres places que serviran per allargar dos anys més els seus contractes. Els programes Vicenç Mut, destinat a seniors, i el Felip Bauçà, destinat a empreses, continuen amb cinc i un contractes respectivament.

L’import global màxim dels ajuts, de caràcter pluriennal, és de 1.014.000,00 €. Atès que aquesta subvenció s’imputa a més d’una partida pressupostària, l’assignació és vinculant per l’import total i no per cada partida. La distribució de les anualitats és de 507.000,00 € pel 2022 i de la mateixa quantitat pel 2023.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.