Setmanari d'informació local - 138 anys

La PAH demana al Parlament que «vigili la banca» que «continua fent negoci amb els problemes socials»

41253

La Plataforma d'Afectats per les Hipoteques (PAH) de Mallorca s'ha concentrat aquest divendres migdia davant la porta del Parlament per a reclamar més ajudes per a l'habitatge i demanar que es vigili la banca «que continua fent negoci sobre els problemes econòmics i socials».

Segons ha informat la PAH, la plataforma ha acudit a les portes de la Cambra de representants on han protestat «perquè moltes persones no poden acollir-se» a les ajudes per a l'habitatge que s'han promogut per a fer front a la crisi del coronavirus.

L'entitat ha denunciat així «la falta de solucions reals» i ha criticat que la presidenta del Govern, Francina Armengol, asseguri que «no s'ha deixat ningú enrere» durant la pandèmia.

D'acord amb la PAH, a la concentració a les portes del Parlament han acudit diverses famílies amb ordres de desnonament i afectats per problemes relacionats amb l'habitatge.

Segons ha explicat la voluntària i portaveu de la PAH a Mallorca, Àngela Pons, durant la protesta han coincidit amb el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, amb qui han mantingut una conversa.

La portaveu ha assenyalat que el conseller ha expressat «el seu compromís» perquè la PAH es posi en contacte amb la directora de l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi) i així cercar solucions.

Així mateix, la portaveu de la PAH ha assegurat que els bancs «estan fent el mateix que amb la bombolla immobiliària». «En lloc de complir amb les lleis que els obliguen a donar una segona oportunitat sense aprofitar-se de les famílies vulnerables en aquest tràmit», han lamentat des de la plataforma.

Exigim que es materialitzin en fets les paraules, compromisos i promeses que el conseller Pons i la presidenta del Govern, Francina Armengol, van oferir», han conclòs des de la PAH.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.