Setmanari d'informació local - 138 anys

L'atur es dispara un 75,72% durant el mes de juny respecte de l'any passat a Palma

L'Ajuntament de Palma ha assegurat que l'atur ha crescut un 75,72 per cent a la capital balear al juny respecte a 2019. «Unes xifres que reflecteixen que l'atur que ha afectat a tots els sectors econòmics a causa de l'alerta sanitària de la COVID-19», han destacat des de Cort.

Aquests són les dades d'un informe del mercat laboral elaborat per PalmaActiva, que indiquen que al juny l'atur no va experimentar canvis respecte al mes anterior pel fet que es mantenen les mesures implantades dels Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO).

Així mateix, han assenyalat que la variació intermensual de l'atur dels col·lectius específics «manifesta una tendència desigual als diferents grups de població». D'una banda, l'informe indica que els joves són l'únic col·lectiu en què disminueix l'atur amb un 2 per cent respecte al mes de maig, mentre que en les persones majors de 45 anys parades es va incrementar un 1 per cent.

A més, respecte a l'any anterior l'atur dels joves menors de 29 anys creix un 140 per cent mentre que el de les persones majors de 45 ho fa en un 39 per cent en comparació amb el mes de juny de l'any 2019. D'altra banda, el mes de juny l'atur en les dones experimenta un increment del 0,83% respecte del mes de maig, i la variació interanual suposa un increment del 67 per cent.

Per sectors econòmics, des de Cort han assenyalat que al juny hi ha un descens de l'atur en totes les activitats menys en agricultura (10,07%), respecte al mes de maig. A més, en comparació amb l'any 2019, l'hostaleria és el sector en el qual més ha augmentat l'atur amb un 128 per cent.

En referència a la contractació del mes de juny a Palma es varen registrar 6.915 contractes laborals, per la qual cosa ha crescut respecte a la del mes anterior gairebé un 47 per cent. Del total dels contractes que es van fer el gruix (5.654) van ser contractes temporals mentre que la resta (1.261) eren contractes indefinits.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.