Setmanari d'informació local - 138 anys

Cinc autors de les Balears participen en un projecte de dramatúrgia internacional

L'Institut Ramon Llull (IRL) amb la col·laboració de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), ha posat en marxa un programa pilot de vídeos de lectures dramatitzades, de 3 minuts de durada, que es difon de manera en línia des del passat 7 de juliol, en el context de mobilitat internacional restringida a causa de la COVID-19.

Segons ha indicat la Conselleria de Presidència, cinc són els autors illencs que participen al projecte: Aina de Cos, Marta Barceló, Les Germanes Picohueso i Toni Gomila, de qui aquest dijous s'estrena la segona càpsula audiovisual amb segell balear després de la primera lectura interpretada per Aina de Cos.

El projecte ha estat creat conjuntament entre l'Institut Ramon Llull, Institut d'Estudis Baleàrics, Temporada Alta (Girona) i Sala Timbre 4 (Bons Aires), amb la col·laboració de Sala Verdi (Montevideo)

S'han produït un total de 15 càpsules de vídeo, 10 a partir de textos d'autors de Catalunya i Balears, i cinc d'autors argentins. La selecció de dramaturgs catalanoparlants l'ha realitzat l'associació de crítics de teatre catalans Recomana.cat i la d'autors argentins la sala portenya Timbre 4.

A més dels autors illencs, participen en les càpsules Victoria Szpunberg, Queralt Riera, Lali Álvarez, Clàudia Cedó, Pau Miró, Llàtzer García, Claudio Tolcachir, Lautaro Perotti, Melissa Hermida, Macarena Blat i Tamara Kiper.

D'acord amb la Conselleria, gairebé totes les càpsules de vídeo han estat gravades en format domèstic i amb un dispositiu mòbil amb l'objectiu de permetre als actors i als autors oferir una proposta directa creada durant el desconfinament.

D'altra banda, Timbre 4 ha programat una sèrie d'entrevistes en línia als autors que participen al projecte, realitzades per periodistes culturals argentins cada dimarts del mes de juliol i agost.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.