Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma inaugura el 'Cruyff Court', un camp de futbol per a promoure l'esport com a via d'inclusió social

L'Ajuntament de Palma, la Johan Cruyff Welfare Foundation i i la Fundació La Caixa han inaugurat aquest dimarts el primer 'Cruyff Court' de Mallorca, un camp de futbol que té com a objectiu promoure l'esport com a via d'inclusió i cohesió social.

El camp, situat al carrer Manuel Azaña de Palma, és una versió nova -de 40 metres de llarg per 20 d'ample-, del camp de futbol tradicional de barri, segons ha informat l'Ajuntament de Palma.

«Pretén, a través de l'esport, inculcar valors com la responsabilitat, el respecte, el joc en equip, la superació, la integració i l'educació en hàbits saludables per a evitar el sedentarisme i l'obesitat infantil», han explicat des de Cort.

La finalitat és «recuperar la funció que tenien els antics camps de futbol com a punt de trobada d'infants de la zona que comparteixen moments de convivència i diversió, però també un espai d'aprenentatge de valors i actituds positives».

«Aquest camp és un exemple d'esport com a eina d'integració», ha valorat el batle de Palma, José Hila, que ha agraït la col·laboració de la Fundació Cruyff i la Fundació la Caixa. Per a fer possible aquest projecte, Cort va signar un conveni amb la Fundació Cruyff perquè poguessin construir el camp en aquest espai. L'Institut Municipal de l'Esport (IME) s'encarregarà del seu manteniment.

Aquest nou espai preveu tres activitats dissenyades pels tècnics de la Fundació Johan Cruyff, un treball en xarxa, juntament amb el programa comunitari de barri que es desenvolupa des del Centre Municipal de Serveis Socials de Llevant Sud i la participació de les entitats i serveis del barri.

El nou camp albergarà el torneig escolar Cruyff Courts 6vs6, una activitat esportiva per a infants de 10 a 12 anys; i en paral·lel, el Community *Program: Heroes of the Cruyff Courtses, un programa formatiu per a ensenyar als joves de diferents barris a organitzar el seu propi campionat.

En l'acte d'inauguració ha participat un grup de nens que ha tingut oportunitat d'estrenar el camp. L'exjugador del Mallorca i l'FC Barcelona Miquel Àngel Nadal ha participat com a ambaixador de l'acte.

També han estat presents el regidor de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, i el regidor d'Esports, Francisco Ducrós; la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura; i el director d'àrea d'Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària La Caixa, Xavier Bertolín.

El de Palma és el cinquè Cruyff Court dels 13 petits camps de futbol que les fundacions impulsaran en diferents províncies d'Espanya. El cost, de 148.000 euros, ha estat finançat íntegrament per la Fundació Johan Cruyff Welfare.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.