Setmanari d'informació local - 138 anys

Podem demana al Govern que traspassi les competències en ordenació turística al Consell de Mallorca

La coordinadora de Podem a Mallorca, Aurora Ribot, ha afirmat, aquest dimarts, que «ja és hora que el Govern traspassi les competències en ordenació turística al Consell de Mallorca».

En una nota de premsa, Ribot ha recordat que la resta d'illes tenen les competències per poder decidir quin tipus d'ordenació turística volen. «Mallorca, amb les seves particularitats, també ha de poder decidir. A més, és un acord pactat i present en els Acords de Raixa que ara s'ha convertit en urgent per poder decidir de manera autònoma», ha ressaltat.

Per aquest motiu, Unides Podem ha demanat el traspàs de competències de l'illa per poder decidir quin percentatge d'ampliació turística s'estableix, entre altres qüestions.

La també vicepresidenta i consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient del Consell de Mallorca ha especificat que «encara que el turisme sigui la principal activitat econòmica de les nostres illes en el seu conjunt, cada illa presenta una realitat diferent que és necessari tenir en compte».

Ribot ha insistit que, ara més que mai, perquè la COVID-19 ha obligat «a repensar totes les polítiques per tenir en compte que necessiten donar un impuls a l'economia i cuidar el medi ambient alhora, perquè els recursos dels quals disposam són finits».

«Els consells insulars són les institucions que millor coneixen la realitat de cada illa, són les institucions més properes a la ciutadania, juntament amb els ajuntaments», ha remarcat Ribot, alhora que ha afirmat que és «necessari que el Consell rebi ja les competències en ordenació turística, així com les de mobilitat terrestre».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.