Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Vidal diu el Senat que PSOE i PP «no han tengut collons» de defensar que es respecti la insularitat de les Balears

L'Agrupació Socialista Gomera (ASG) ha aconseguit obtenir el suport majoritari del Senat a una moció en la qual s'insta el govern espanyol perquè aprovi un pla específic per a la reactivació del sector turístic a les Canàries, per la qual cosa el senador de designació autonòmica per Balears, Vicenç Vidal, ha criticat que no s'hagi aprovat cap referència a les Illes Balears.

Vicenç Vidal, ha carregat durament contra el PSOE per no incloure l'arxipèlag balear dins del pacte al qual han arribat amb l'Agrupació Socialista Gomera. Visiblement enfadat, ha retret que «no es reconegui» la singularitat també d'aquest territori.

No obstant això, ha mostrat la seva alegria per la moció que aconseguirà tirar endavant el senador canari, que comptarà amb el suport dels grups que conformen la Cambra Alta i tan sols amb l'abstenció del PNB i ERC, segons han fixat la postura els seus propis portaveus.

Durant el debat, Vidal ha acusat de «submissió» als senadors balears de PSIB i PP per no donar suport a la seva proposta d'inclusió de les Balears a aquesta moció del Senat i ha considerat que «només es pot explicar des de la deixadesa el fet que el PSOE i el PP, davant una moció sobre turisme i insularitat que proposava un pla especial per a Canàries, no hagin fet ni un esment a les Balears i a la possibilitat d'incloure-la».

Segons el senador ecosoberanista, ni Cosme Bonet -senador del PSIB- ni José Vicente Marí Bosó -senador del PP eivissenc-, de qui ha dit textualment que «no ha tengut collons» de defensar que es respecti la insularitat de les Balears. «És patètic que no hagin fet ni un gest per a intentar que Balears tinguin un pla de reactivació que mereixen», ha dit.

Així, ha criticat «el doble discurs» de PP i PSOE en relació «a la defensa dels interesses de la comunitat que deixa qualsevol declaració de la presidenta Francina Armengol o de Biel Company en pura lletra morta». «Avui és un bon dia per a les Canàries i nefast per a les Balears», ha resolt Vidal.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.