Setmanari d'informació local - 139 anys

Es publica el compendi que explica totes les discriminacions econòmiques que pateixen els ciutadans de les Balears

La Fundació Vincle va presentar l’Informe EuroMedi dins del context geogràfic de l’Euroregió Mediterrània

Dimecres passat la Fundació Vincle (www.fundaciovincle.com) va presentar a Barcelona l’Informe EuroMedi. Anàlisi de les potencialitats de l’Euroregió Mediterrània i de les limitacions que li són imposades. El volum, elaborat per l’economista Josep Reyner i coordinat per Jordi Manent, explica de manera sintètica i aprofundida alhora les discriminacions econòmiques i en infraestructures que pateixen els territoris de l’Euroregió Mediterrània, que segons la Fundac

ió són principalment les Illes Balears, València i Catalunya.

El llibre està dividit en 13 grans temàtiques i en 60 apartats, i té una clara voluntat que la informació que publica entri pels ulls. Per això compta amb 150 gràfics, infografies i taules, i també amb algunes il·lustracions del conegut dibuixant Miquel Ferreres.

Es dóna la circumstància que de les 17 comunitats autònomes que hi ha a l’Estat espanyol som precisament les Illes Balears la que està més discriminada. A l’informe es diu que el drenatge fiscal de les Balears cap a l’Estat espanyol és d’entre l’11 i el 15% del nostre PIB. No es pot precisar més la xifra perquè hi ha molta opacitat en la informació de segons quines dades, tal com posa de manifest l’informe.

La Fundació Vincle explica que té la intenció d’enviar properament un exemplar de l’informe a la presidenta Francina Armengol així com a tots els consellers del govern, una acció que també es repetirà per als presidents, vice-presidents i consellers de Catalunya i València.

A la presentació de Barcelona hi van parlar Marta Curto, directora general d’Anàlisi Econòmica de la Generalitat de Catalunya, i l’economista i ex-eurodiputat Ramon Tremosa. Els organitzadors de l’acte preparen presentacions –si les circumstàncies sanitàries els ho permeten– a Palma i a València ciutat a partir del setembre vinent.

L’Informe EuroMedi es pot comprar en la versió extensa, però també es pot consultar en línia en la versió resumida (vegeu-la aquí: https://www.fundaciovincle.com/wp-content/uploads/2020/05/Informe-Euromedi-170x220-v3-DEF.pdf), disponible per a tothom, penjada en el web de la Fundació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.