Setmanari d'informació local - 138 anys

Cooperatives Agroalimentàries presenta al·legacions al decret de zones vulnerables per contaminació de nitrats

Cooperatives Agroalimentàries de les Balears ha presentat al·legacions al projecte de Decret de designació de zones vulnerables procedents de fons agraris de les Illes i ha proposat una nova revisió en la qual es tenguin en compte diverses consideracions.

Des de Cooperatives Agroalimentàries han citat diversos informes del Govern, on «es posa de manifest la situació crítica del sector a les Illes, remarcant disminucions dels censos d'oví i porcí en el període de 2006 a 2017, així com la disminució d'un 21% de la Superfície Agrària Útil a les Balears».

D'acord amb l'entitat, s'ha detectat en la major part de les Zones Vulnerables a la Contaminació per Nitrats d'Origen Agrari de les Balears, «una disminució en la concentració de nitrats», per la qual cosa han assenyalat «s'han de considerar i valorar els esforços del sector agrari».

«No té sentit establir mesures per a limitar la contaminació de nitrats en el sector agrari, quan aquest no és el responsable de la contaminació i els esforços que suposaran les mesures no tenen efectes directes sobre la concentració de nitrats en els aqüífers en la nostra situació agroclimàtica», han afegit.

Cooperatives Agroalimentàries ha assenyalat que les mesures no tindran efectes sobre la reducció de la contaminació si no s'apliquen altres mesures per part de les administracions competents en matèria d'aigües que inclouen adequar les infraestructures de l'aigua i la seva depuració.

D'aquesta manera, l'entitat ha presentat les al·legacions al projecte de Decret com revisar la zonificació sobre la base de la càrrega de nitrogen d'origen agrari i la càrrega de nitrogen d'origen humà o incloure en els sistemes de control que permetin diferenciar l'origen de la contaminació, entre altres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.