Setmanari d'informació local - 138 anys

El 89,9 per cent dels estudiants que s'han presentat a la Selectivitat, són aptes

Han superat les proves 4.151 alumnes dels 4.618 que s'hi han presentat. La convocatòria extraordinària de la PBAU tindrà lloc els dies 8, 9 i 10 de setembre

El 89,9 per cent dels estudiants que s’han presentat a la prova d'accés a la Universitat aquest mes de juliol són aptes. En xifres exactes, han superat les proves 4.151 alumnes dels 4.618 que s'hi han presentat.

Aptes per illes

A l'illa de Mallorca, el 89,6 per cent (3.352 alumnes) són aptes.

A l'illa de Menorca, el 94 per cent (343 alumnes) són aptes.

A l'illa d'Eivissa, el 89,7 per cent (443 alumnes) són aptes.

A l'illa de Formentera, el 81,3 per cent (13 alumnes) són aptes.

Els alumnes poden consultar els resultats de la prova d'accés a la Universitat a través d’UIBdigital.

La nota mitjana d’accés (que inclou la mitjana de batxillerat i la nota de la prova) és de 7,061.

La prova d'accés a la Universitat ha tingut lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol de 2020. La UIB i la Conselleria d’Educació treballaren conjuntament i s’aplicà un protocol de seguretat i prevenció arran de la COVID-19.

Un 30% més de presentats

Quant al nombre global d’alumnes oficials que han fet la PBAU, la xifra total és de 4.618, un 27% més que l’any passat. A més, també s’ha incrementat un 30% el nombre de persones que s’han presentat a algun examen (un, més d’un o tota la prova), perquè no varen aprovar l’any passat, amb l’objectiu d’apujar la nota o perquè volen canviar d’especialitat, etc., fins a arribar a la xifra global de 5.249 presentats.

L’augment d’alumnes presentats ha provocat, consegüentment, un augment del nombre d’exàmens corregits, que ascendeix a 31.602 exàmens, un 27,14% més que l’any passat, que han estat corregits per un total de 278 professors de batxillerat i de la Universitat.

Simulador

Una de les novetats d’enguany és el nou simulador per calcular les notes d'admissió als estudis de grau de la UIB el curs 2020-21. Es tracta d’una calculadora virtual, creada pel Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PORT-UIB), que es basa en els paràmetres de ponderació per a l'admissió 2020-21, i que permet a l’alumne conèixer, a títol informatiu, la nota d’admissió a qualsevol estudi de grau de la UIB, segons el seu expedient acadèmic i les notes obtingudes durant les proves d’accés.

Revisió d'exàmens

Fins al dia 18 de juliol els estudiants poden sol·licitar una revisió dels exercicis en què considerin incorrecta l'aplicació dels criteris generals d'avaluació i específics de correcció i qualificació. Aquesta revisió consisteix en una segona correcció, que pot deixar la nota igual, apujar-la o abaixar-la.

El termini per presentar les sol·licituds de revisió és de tres dies comptats a partir de la data de la publicació de les qualificacions, i es pot fer telemàticament a través d'UIBdigital.

Convocatòria extraordinària

Enguany, les proves extraordinàries de la PBAU tindran lloc els dies 8, 9 i 10 de setembre de 2020.

Per resoldre qualsevol dubte relacionat amb la PBAU, els alumnes es poden adreçar a la Unitat d'Atenció a l'Alumne del Servei d'Alumnes i Gestió Acadèmica a través de l’adreça electrònica: alumnes@uib.cat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.