Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern considera que la «pitjor promoció» turística seria un augment de contagis

La portaveu del Govern Pilar Costa, ha defensat aquest divendres després de la reunió del Consell de Govern el tancament d'establiments en diversos carrers de Calvià i Platja de Palma i ha assegurat que «la pitjor promoció turística» seria l'augment del nombre de contagis.

Costa ha expressat el seu respecte davant la intenció «legítima» d'alguns empresaris de dur als tribunals la decisió de l'Executiu però ha insistit que el Govern «ha de defensar els drets dels ciutadans i per sobre de tots està la salut».

En aquest sentit, i després d'algunes propostes d'empresaris de «negociar» la flexibilització de les mesures, la portaveu de l'Executiu ha assegurat que les portes del Govern «sempre estan obertes per a parlar» però ha recalcat que no es tracta de l'incompliment d'algunes mesures administratives sinó d'actuacions que estan posant en risc la salut de la ciutadania.

Així mateix, Costa ha recordat que el decret del Govern espanyol de l'anomenada 'nova normalitat' faculta als territoris a prendre les decisions que considerin oportunes i ha remès als rebrots a Catalunya i Aragó que han portat a les seves administracions a prendre mesures per al control de la pandèmia.

A més, la portaveu ha assegurat que el Govern compta amb el suport del sector turístic a mesures que poden semblar incòmodes perquè són la «millor imatge» que es pot projectar a l'exterior al contrari que un augment del nombre de contagis, que seria la «pitjor promoció». Costa ha deslligat el tancament d'aquests establiments del debat sobre el turisme d'excessos que, ha assenyalat seguirà actiu quan se superi la crisi sanitària.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.