Setmanari d'informació local - 138 anys

L'Àrea de Cultura de Palma fa balanç d'un any de legislatura i destaca el pla de xoc

El tinent de batle de Cultura i Benestar Social, Antoni Noguera, juntament amb la coordinadora General de l’àrea de Cultura, Francisca Niell, i els directors generals de Música i Arts Escèniques, Miquel Àngel Contreras, i el de promoció i difusió cultural, Marcos Augusto, han donat comptes, aquest dissabte, dels projectes i iniciatives culturals engegats durant el primer any al capdavant de la regidoria i com es lligarà aquesta feina a la dels pròxims anys. «Som conscients que la crisi del Covid-19 ho ha capgirat, però la nostra tasca com a representants públics és vetllar pel sector i per això hem posat en marxa el pla de xoc, que anam complint punt per punt».

El regidor ha destacat com una de les mesures més importants l’augment de pressupost de l’àrea. Cultura compta amb un 20% més de pressupost durant aquest any. Segons ha explicat Noguera, això ha fet que el seu departament tengui més marge per donar solucions a les necessitats del sector que s’han vist incrementades i agreujades a causa de la crisi sanitària i el tancament dels espais culturals durant el confinament.

Punts més destacats

Noguera i el seu equip han destacat com a punts més destacats d'aquest any de legislatura el Pla de xoc, fruit dels necessitats derivades de la crisi per la Covid-19, l’àrea de Cultura ha posat en marxa un pla de xoc especialment dissenyat per donar respostes a les necessitats del sector cultural com la convocatòria d’ajudes per a minimitzar els efectes negatius de la pandèmia; l'ajornament de les activitats afectades pel tancament dels espais culturals i avançament del 50% del caixet; millora de les condicions de contractació; pagament del 100% de la recaptació de taquilla dels espectacles programats en els teatres municipals; contractació de companyies i artistes locals; manteniment de les convocatòries habituals; facilitar l’ús dels espais municipals al sector cultural; agilitació de pagaments de factures i serveis.

També han destacat: activitats als barris i per als infants; cicle de música antiga; el Festival Jazz Palma; PalmaDansa; Cinema a la fresca; Palma de Primavera; Banda de música; PopRock i Festival de Jazz; recuperació del patrimoni i projectes d’inversió; adjudicació de la construcció de 10 sales d’assaig modulars.

El regidor també ha destacat el compromís amb les bones pràctiques i amb les convocatòries obertes per projectes, treballades juntament amb el teixit associatiu, i també la nova APP on «per primera vegada tota la programació cultural de Palma es troba unificada a l’APP Palma Cultura».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.