Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS per Llucmajor demanarà al ple que reclami poder fer ús del superàvit per a fer front a la crisi

MÉS per Llucmajor ha anunciat aquest dilluns que demanarà al pròxim ple municipal que reclami poder fer ús del superàvit per a fer front a la crisi.

Segons ha informat MÉS per Mallorca aquest dilluns, la formació presentarà una moció en el pròxim ple, a través de la que obrirà el debat sobre l'ús del romanent de tresoreria per part de l'Ajuntament, una quantitat que és pròxima a 16.000 milions d'euros i que roman paralitzada a causa de la coneguda com a 'Llei Montoro'.

Es tracta, ha reconegut el partit ecosobiranista, d'una moció que ha pres més importància després que hagi transcendit la notícia que el Govern espanyol no sols no deixa fer ús d'aquests romanents a les administracions locals sinó que, a més, pretén que els ajuntaments els prestin a l'Estat.

En aquest sentit, ha expressat, «consideram que la petició és inadmissible i més quan són els ajuntaments els qui han de donar resposta i solucions a les necessitats bàsiques i vitals dels seus ciutadans mitjançant polítiques de proximitat i immediatesa».

Així mateix, ha afegit, del total de les 30 propostes que va fer MÉS per Llucmajor a l'Ajuntament per a fer front a la crisi de la COVID-19, el punt més important era poder fer ús d'aquesta partida de 16.000 milions d'euros.
MOCIÓ

Quant a la moció que s'elevarà al ple, ha considerat que, per a reforçar les iniciatives empreses pel Govern per a fer front a la COVID-19, és necessari «reforçar i complementar aquestes mesures amb les quals poden oferir les corporacions locals de Balears per a incidir en polítiques socials i d'estímul d'economia, utilitzant els més de 600 milions de romanents que tenim congelats en les entitats financeres de les Illes».

Per tot això, ha explicat, proposarem al ple que acordi flexibilitzar les regles fiscals d'estabilitat pressupostària, sostenibilitat financera i de regla de despesa que impedeixen actuar a l'administració més pròxima als ciutadans de manera que permeti reforçar les polítiques socials i de reactivació econòmica que requereix i requerirà la crisi de la COVID-19.

A més, ha afegit, demanarem que no es negociï cap fórmula perquè el Govern pugui disposar dels fons de les entitats locals; així com que no es coarti l'autonomia local atorgada per la Constitució i es vulgui beneficiar dels fons dels estalviadors per a sufragar despeses de competències del Govern o del Govern; i que es permeti a les entitats locals exercir la seva autonomia per a, d'aquesta manera, establir mesures d'estímul en la demanda i reactivació de l'economia amb els seus propis recursos i sense els límits que imposa la Llei orgànica 2/2012 d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

Amb tot, MÉS per Llucmajor demanarà el suport de tots els partits de l'Ajuntament i, especialment dels partits estatals com el PP i, sobretot, els que actualment estan al capdavant del Govern, PSOE i Podem (Unides Podem), als quals reclamem pressionin davant els seus representants a Madrid perquè no agafin aquestes partides econòmiques dels ajuntaments.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.