Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Puigdemont fa pública una gravació que va fer l'octubre de 2017 per si el detenien

El president català a l'exili, Carles Puigdemont, ha fet pública una gravació inèdita gravada l'octubre del 2017, i que va ser preparada per ser emesa a TV3 en cas de ser detingut per l'estat espanyol.

«En previsió que l'aparell de l'Estat decidís assumir una decisió tan irresponsable i insensata, però alhora previsible, vaig decidir enregistrar aquest missatge públic perquè fos difós a través de tots els canals disponibles amb la intenció que arribi a totes les persones de bé, per tal que fora i dins de Catalunya ens ajudin a contenir i revertir la greu reversió democràtica que s'està produint en aquesta part de la Unió Europea», explica Puigdemont.

«Entre les accions de repressió contra el conjunt de la població i institucions del nostre país s’inclou des de fa poc la meva detenció, que ha vingut precedida d’una escalada de tensió perfectament intencionada per part del govern espanyol per tal de provocar reaccions que s’allunyin del comportament exemplar que ha tingut i que té la gran organització democràtica de Catalunya. [...] Han fet tot el possible per a enrarir les condicions de celebració del referèndum, però la resposta dels ciutadans ha estat una vegada més massiva i clara. [...] L'aparell de l'Estat en el seu conjunt intenta impedir que tots nosaltres puguem decidir lliurement el nostre futur. Entre les accions de repressió contra el conjunt de la població i les institucions del nostre país s'inclou la meva detenció, que ha vingut precedida d'una escalada de tensió perfectament intencionada per part de l'Estat».

Puigdemont també adverteix que la seva detenció no hagués servit «per esborrar el conflicte polític que es viu entre l'estat espanyol i Catalunya. Al contrari, contribuirà a agreujar-lo. [...] En detenir-me, l'Estat atempta contra la sobirania del poble català que es va expressar de manera nítida el 27 de setembre del 2015, i contra el Parlament que en va resultar, que en dues ocasions m'ha ratificat la seva confiança».

Al vídeo, també hi dedica una part a fer una crida a la no violència: «Davant d'això, faig una crida a mantenir la serenor i el rebuig a tota acció de violència que vulguin causar provocadors i oportunistes. La resposta només pot ser de pau, democràtica i profundament cívica. Ens sabem i hem demostrat que som un poble que sap fer servir aquestes eines amb una gran eficàcia».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.