Setmanari d'informació local - 138 anys

MÉS demana una llei estatal que doni estatus de víctimes als represaliats pel feixisme

El senador Vicenç Vidal ha visitat aquest dijous les excavacions en el cementeri de Son Coletes (Manacor) i ha reclamat una llei estatal que «doni l'estatus de víctimes als represaliats pel feixisme».

Durant la visita, ha estat acompanyat pels diputats del seu partit Miquel Ensenyat i Joan Josep Mas, així com el batle de Manacor, Miquel Oliver, i els regidors Carme Gomila, Sebastià Llodrà i Joan Gaià. Vidal ha expressat la seva «profunda emoció pel fet que, sols amb el gest valent de l'equip que encapçala Oliver, es faci una autèntica passa de gegant a la reparació i dignificació de les víctimes de la repressió franquista que va assolar el Llevant de Mallorca l'estiu i la tardor de 1936».

El senador també ha recordat que fa uns mesos el senador Carles Mulet, de Compromís i membre d'Esquerra Confederal, va presentar un projecte de llei de víctimes i memòria estatal «molt més ambiciós de la que mai ha plantejat el PSOE» que se centri en «dignificar i donar estatus de víctimes a les persones assassinades i represaliades pel franquisme i a les seves famílies».

Segons Vidal, això «és clau per avançar cap a un procés reparatori real de memòria democràtica».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.