Setmanari d'informació local - 138 anys

El Consell aprova a Cala Deià un sistema de control en temps real d'accés i presència de vehicles a la zona

El Departament de Mobilitat i Infraestructures del Consell de Mallorca ha començat a provar a Cala Deià un sistema de control de capacitat de vehicles que permeti donar informació en temps real de l'ocupació de cotxes a la zona.

El conseller de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, el batle de Deià, Lluís Enric Apesteguia, i el de Valldemossa, Nadal Torres, han comprovat el funcionament del dispositiu que té coma objectiu final «procurar una gestió més eficient del transit en benefici tant dels residents com dels turistes».

Segons ha assenyalat la institució en un comunicat, el projecte està emmarcat dins de la plataforma Smart Island, finançada al 100% per Red.es intermediant els fons europeus Feder, que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de la ciutadania de Mallorca i regular l'activitat turística mitjançant actuacions a l'àmbit tecnològic.

L'estació mòbil dur integrada un sistema de recollida d'informació del pas de vehicles així com del nivell d'ocupació pel tràfic a determinades carreteres que tenen sortida difícil o recursos escassos per aparcar.

Aquestes dades arriben als conductors a través de panells mòbils de missatge variable.

El conseller Sevillano ha explicat que l'objectiu és evitar «afluència massiva» de vehicles en aquestes vies que generi congestions a paratges protegits.

A més de monitoritzar la informació en temps real i de donar informació de la situació del tràfic, el conseller ha afegit que el dispositiu compila el registre de dades històriques per l'anàlisi estadístic posterior, el que permetrà poder incidir en una futura reordenació de la mobilitat i fer-la més respectuosa amb el seu entorn.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.