Setmanari d'informació local - 138 anys

Neix l'associació Arrels Marines

Arrels Marines és una associació creada aquests darrers mesos i constituïda íntegrament per gent de les Illes; un projecte que neix de les ganes de protegir i garantir el futur de la posidònia oceànica, considerat l’organisme més vell del món, a través de la replantació, la consciència ecològica i l’educació ambiental.

Arrels Marines va ser creada després que el seu fundador, Josep Vives, tornés d’embarcar-se en un viatge arreu del sud-est asiàtic i formés part de projectes amb organitzacions que es dedicaven a la reforestació de manglars i esculls de corall, on va presenciar l’abast real de la crisi climàtica. Quan va tornar a Mallorca va decidir emprendre el seu propi projecte de la mà d’altres professionals de diferents àmbits per tal de preservar la bellesa i les singularitats d’aquest ecosistema, únic i extraordinari.

«Una hectàrea de posidònia oceànica pot arribar a produir més del triple d’oxigen que una mateixa hectàrea de selva amazònica. Per això, l’associació posarà part del seu focus en la replantació d’aquesta planta dins el nostre ecosistema. Les estacions de replantació s’establiran a dues profunditats: ±5 metres i ±10 metres. Les zones que idealment compleixen els requisits necessaris per convertir-se en estacions de replantació són al Port de Pollença, Cala Millor, Cala Rajada, entre altres. Aquestes profunditats s’han triat per tal de poder fer submarinisme -activitat que permetrà la replantació- i snorkeling, pràctica que
permetrà fer visites a aquestes estacions», han explicat des de l'associació.

Un altre dels objectius d’Arrels Marines és «augmentar l’interès sobre el tema entre la població, tant local com turista». Les propostes que ofereix l’associació per aconseguir-ho són: un programa de xerrades i activitats enfocades a infants i joves, en dies assenyalats, a peu de platja amb camisetes identificatives per tal d’informar sobre el tema a la gent in situ i tenir una forta presència a les xarxes socials; a més de participar en tot tipus d’actes i esdeveniments en relació a la protecció de la posidònia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.